dinsdag 10 oktober 2017

Droomdekenmaakdag

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse droomdekenmaakdag in Soest. Het Hilton Hotel in Soestduinen is sponsor van de stichting en stelde een zaal en de lunch beschikbaar. Ongeveer 100 maaksters kunnen daar terecht. En er zijn altijd meer aanvragen, dus ook nog mensen op de wachtlijst.
De treinen naar Amsterdam reden niet die dag, maar gelukkig konden Joke en ik meerijden met Joke Landman van het verzendpunt in Noord-Holland. Dat was fijn.
Dus bepakt en bezakt op weg. Op de foto mist nog een tas, we gingen dus met 3 tassen op stap. Dekens van onze bee, van onszelf en van iemand die gevraagd had haar dekens mee te nemen.


Het was een gezellig geroezemoes toen we binnenkwamen en we zochten snel een plekje. Toevallig kwamen we aan tafel met een groepje uit Bergen/Alkmaar. Leuk om kennis met elkaar te maken.
Onze dekens hadden we bij het verzendpunt in De Rijp gelaten. Eerst naar Soest meenemen en dan weer terug naar NH, was natuurlijk onnodig. Zo zag het er uit


Er werden weer veel dekens ingebracht. Hoeveel, dat weten we nog niet. We mochten raden en voor degene die er het dichtst bij zit, is een prijsje beschikbaar. Dat horen we nog wel. Doe eens een gok?


De lunch was lekker, de 3 kwartier pauze lijkt te lang, men wilde graag weer terug om verder te gaan.
Groepsgewijs mochten we naar de stoffentafel. Gedoneerde stoffen mag je dan meenemen. Wij zoeken dan voornamelijk naar stof voor achterkanten. De voorraad wordt steeds aangevuld hoor, dus voor elke groep ligt er een nieuwe voorraad.
Deze stoffen gingen in mijn tas mee naar huis. Joke heeft ook nog stoffen mee. Je ziet, gewassen en gestreken ligt het klaar.


Daarnaast deden we een greep in de doos met stroken overhemdenstof (heel geschikt voor een leuke jongensdeken) en een greep in de doos met garenklossen. De rode stofjes uit de grabbeldoos met restjes zijn voor de droomdeken waar ik nu mee bezig ben.  Het regenboogstofje kregen we cadeau aan het einde van de dag.


's Middags om 3 uur was het stoppen met werken en bouwden we de zaal om voor de show-and-tell waar dekens met een bijzonder verhaal getoond weren. Leuk, al die verhalen te horen. En reacties van ouders van de kinderen die een deken ontvingen, ontroerend!
We weten weer waar we het voor doen.


Je begrijpt, we kijken terug op een geslaagde dag. En werken zelf en met onze bee, met veel plezier verder door aan de droomdekens.

fijne week
groetjes, Janine

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heel gezellig uit! Wat een mooi initiatief is dat toch! Gr. Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien wel 100 quilts? Het is in elk geval een flinke stapel. Wel lekker dat jullie ook gesponsord worden.
    Wat goed dat je al een idee hebt met de quiltersgilde lapjes, ik ben nog aan het brainstormen.
    Groet, Joke

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.