zaterdag 4 februari 2012

Expo Vijfhuizen

We hebben de expo in Vijfhuizen gehaald! Het duurde wat langer dan gepland door uitvallende treinen en kapotte wissels. Maar vol goede moed reisden we een stuk terug en wijzigden we onze route. Na ruim 3 uur reizen kwam we aan.
Eerst hebben we koffie gedronken om door te warmen en daarna hebben we eerst  de quilts van onze manlijke quilters bewonderd.
Wat kunnen zij dat goed.
Daarna de andere tentoongestelde quilts bewonderd. We konden de verleiding van de winkeltjes nog weerstaan. Wat was er toch veel moois te bekijken.
Toch leek het me wat kleiner dan vorig jaar.
Na de lunch gingen we voor de inkopen. Winkel na winkel hebben we bekeken, stofjes gezien, stofjes gekeurd en ook natuurlijk stofjes kocht. Ik  koos groene stofjes voor mijn antieke quilt in wording, puperrode stof voor een nieuw te maken project en batiks voor een ander nieuw project. Geen stofjes voor mijn huisjes! Ik heb al zoveel scraps gekregen voor de huisjes dat ik straks met meer scraps eindig dan waar ik mee begon.
Om 4 uur starten we onze terugreis. Uitgezwaaid met warme chocolademelk.
Ook deze terugreis ging niet zo voorspoedig als we hoopten. We hebben er terug 4 uur over gedaan. Er waren treinen uitgevallen, ze vertrokken onverwachts vanaf een ander spoor en we moesten door werkzaamheden met de bus...............
Je moet er dan maar niet aan denken dat je er met de auto normaal gesproken 45 minuten over doet.
Nu op de bank met warme koffie. Het zal nog wel even duren voordat de kou uit mijn botten echt verdwenen is. Ik voel af en toe nog een koude rilling over mijn rug en benen.
We waren met zijn 6en en we hebben het heel gezellig gehad met elkaar. Ondanks de kou en alle reishindernissen. Het was vandaag echt de moeite waard!

3 opmerkingen:

 1. Gelukkig dat jullie met een groepje enthousiaste quilters waren. Dat maakt de reis een stuk aangenamer en al pratende vliegt een uur voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Janine, dat viel niet mee deze reis naar vijfhuizen.Enfin jullie hebben jullie doel bereikt.
  "onze" auto sputterde en we zijn toen in de Beemster beland.
  We hebben wel wat over voor onze hobby!
  Groetjes Ellen Rood.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. pfiew, dat was een nare tocht naar huis.....:(
  gelukkig dat je wel een fijne dag had!!
  je huisjes zijn zo schattig, ik hoop dat er nog heeeeel veel volgen.
  groetjes,Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.