Quilts 2020 en 2021


In 2021 maakte ik 3 droomdekens. We maken ze met een groepje, maar er komen ook wel eigen dekens bij.
Dit zijn mijn eigen dekens. Ik nam ze mee naar de droomdekenmaakdag, maar ik nam er ook 1 mee terug.
Die was al gedubbeld maar moest nog gequilt. Dat klusje was snel geklaard.


Juni 2021
Ik moest nog haast maken om deze in september mee te kunnen nemen naar Soest.Augustus 2021
Nog een droomdeken af.


Maart 2021
Deze droomdeken is ook ingeleverd.


December 2020
Nog net op tijd, vlak voor de jaarwisseling, naaide ik het label op deze quilt. Ik had hem al lang klaar, er op vertrouwende dat ik in 2020 deze quilt klaar zou hebben. En dat was ook zo, de quilt was klaar.
Maar net na de kerstdagen heb ik hem opgehangen.
Een nieuwe kleur in de woonkamer. De rode kussentjes op de bank, dat kon ook niet meer. Dus ik naaide er twee bijpassende kussens bij.
Het is de nieuwe omslagfoto voor mijn facebookpagina geworden. De vorige foto was een rood/grijs wandkleed. 
Je ziet: een fotograpje. Ik heb echt geen twee dezelfde quilts :-)Mei 2020
Er lag nog een restje vlaggetjesstof met autootjes. (zie 2016). Die ook nog tot een eenvoudige droomdeken verwerkt. Quiltmotief is een autootje. Hij is al gegeven aan een jongen die met zijn moeder in een opvanghuis terecht kwam. Dus goed besteed. 


Maart 2020: Wending
Een nieuwe uitdaging van het gilde: verander een aangegeven blok in een ander blok. Door bijv. de verhoudingen te veranderen, te splitsen, in spiegelbeeld, extra lijnen tussenvoegen. Je mocht het uitdenken zoals je wilde. Leuk!
Maar dan moet het wel iets worden bij mij. Dus maar een droomdeken er van maken, dacht ik. Ik koos als basis een lap met plaatjes. Daarmee ging ik aan het werk. En zo kwam er weer een droomdeken klaar. Het was een leuke uitdaging. En er komt binnenkort een nieuwe uitdaging aan!Februari 2020: Uitdaging
 In 2019 startte het Quiltersgilde via Facebook een uitdaging om in 100 dagen de 100 blokken van Tula Pink te maken. En wel in omgekeerde volgorde. Ik dacht, dat is wat voor mij. De blokken zijn niet zo ingewikkeld dus ik kan eens proberen om op de naaimachine te gaan patchen. Dat hield ik maar plm. 30 blokken vol. Ik heb geen naaikamer en elke dag de naaimachine installeren op de eettafel, dat werkt niet. Een dag in de week dus. Toch voelde ik daar stress van. Elke dag een blokje met de hand, dat lukt wel en werkt ontspannend. Dus de naaimachine maar aan de kant geschoven. Begin 2020 was de quilt klaar. Als quiltpatroon koos ik het logo van facebook en de S van social media.
Ik stuurde hem in voor de tentoonstelling, maar die ging niet door. In het derde nummer van het gilde (in 2020) staat hij op de foto (met vele andere aanmeldingen). 


De naam van de quilt is "Uitdaging tot ontmoeting". Wat ervoor nodig is kan je lezen op de quilt.
Volg daarvoor de letters van linksboven tot rechtsonder. Het quiltpatroon is het logo van facebook.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert! Dank je wel.