Quilts 2022 -2023

november 2023
Na de drukte van de regiodag was er weer tijd om mijn tafelloper af te zomen. Die ligt nu mooi op tafel. Passend bij de kussens op de bank en de quilt aan de muur. De vorige wordt weer veilig in de kast opgeborgen. 

augustus 2023
Ik maakte van mijn restjes een droomdeken. Er zitten heel veel verschillende stofjes in, slechts een enkeling vind je dubbel. Ook de witte sterren zijn van verschillende stoffen. Erg leuk om te maken. Ik hoop dat een kind er straks blij mee zal zijn.

mei 2023
In mei stapte ik over op inductie koken. En, nu na een paar weken, ik ben er blij mee. Het gaat sneller en een ander groot voordeel: ik brand geen handen meer aan hete pannen. Ze worden gewoon niet meer zo heet. en hup een doekje er over en het is weer schoon. 

Maar ik wilde wel een beschermer er op. Die kan je kopen, ik weet het, hele mooie, maar ik maak zelf wel iets. Dus met wat snijwerk was dit toch weer zo gepiept.


januari 2023
De eerste quilt die klaar is, is de Round Robin. Het was een leuk project: ik maak een middenblok en stuur die door. De volgende maakt er een rand omheen en stuurt hem weer door. Na 5 quiltsters krijg je hem terug.
Toen heb ik er nog een rand omheen gemaakt met dezelfde stof als het middenblok. Zo werd het weer een eenheid en naar mijn zin.


augustus 2022
Een lieve quiltvriendin ruimde een quilt in wording op. Het werd niet wat zij ervan verwachte. Zij nam het mee naar de bee en we kozen ervoor om van al die blokken droomdekens te maken. Het werden er 5! Hier zie je wat ik met de aangeleverde blokken deed.


maart 2022
De 65jaar quilt is klaar. 
Toen ik 65 werd kreeg ik van familie en vrienden een lapje, eentje die ze zelf mooi vonden. Die lapjes verbond ik met grijze tussenstof in 3 intensiteiten, die stof was van mijzelf. Dat vormde de verbinding tussen familie en vrienden en mijzelf. En omdat de band niet met iedereen even sterk kan zijn, koos ik voor 3 tinten grijs.

januari 2022
Dit jaar trapte ik af met de museumquilt. Ik volgde een jaar lang de BOM van het National Quilt Museum in America. Elke maand een nieuw blok in een andere techniek werd geplaatst in een speciale facebookgroep.
De technieken waren in hoofdzaak modern en heel divers. Elke blok een andere ontwerpster.
Ieder koos uit eigen stof en kleurstelling. Er werd veel gevarieerd op de blokken, veel mensen gaven er hun eigen draai aan. Ik ook. Ik maakte zoveel mogelijk de achterkant op dezelfde manier maar in zwart-wit met hier en daar een beetje geel. Het ontwerp was op de quilt-as-you-go manier en dat is niet mijn sterkste kant.
Blijft een lastig dingetje voor me.
Prachtige creaties kwamen voorbij. Je ziet alleen maar naaimachinewerk hoor, geen handwerk. Bij mij blijft het dat toch vaak nog wel. Maar meer durven is ook belangrijk.Als je je quilt klaar had, mocht je een foto ervan insturen. Dan krijg je daarna een speicaal label er voor. Het duurde even maar het label kwam in april. Het siert nu de zwarte kant van de quilt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert! Dank je wel.