Quilts 2018-2019

Juli 2019
Het tafelkleed voor mijn broer is klaar. Een flink project, maar leuk om te maken. Mijn broer vroeg of ik voor zijn eettafel (ovaal) een tafelkleed wilde maken. Nou, dat is een leuk project dacht ik, doen we. Hij tekende zelf het ontwerp, hij kocht de stof en ik ging aan het werk. Niet in 1 keer door, dat gaat niet. Eerst bleken zijn maten niet te kloppen dus moet het ontwerp worden aangepast. Er waren nog een paar plekken waar niet duidelijk was hoe dat vorm zou moeten krijgen. En hoe het gequilt moest worden was ook nog een vraag. Gaandeweg werd er dus overleg gevoerd en besloten hoe verder. Stiekem heb ik nog wat stof bijgekocht, je knipt wel eens verkeerd en het was al krap. Maar dat is niet erg.
Hij blij, ik blij.April 2018 dromen
Een eigen ontwerp van rode stofjes met streepjes en ruitjes, die ik meenam van de droomdekenmaakdag in oktober vorig jaar.Oktober 2018, de Splendid Sampler is klaar.
Een flink project, maar leuk om te maken. Een bont gekleurd quilt (de naam is passend) gemaakt van batik stoffen. Totaal 100 blokken van 6 inch, ontworpen door verschillende quilters. Elke week twee blokken, aangeleverd per e-mail. Steeds dus een verrassing met welke techniek het volgende blok gemaakt moest worden. Zo leuk. 


Februari 2018: Verandering
In april vorig jaar beloofde ik mijn zus een quilt voor in de gang. Daar was nog een grote lege muur in haar nieuwe appartementje. Heel leuk om voor haar een quilt te maken. Ze had duidelijk voorkeur voor groen, maar ik wilde er een kleur bij. Dat mocht dan blauw worden.
Ik heb niets verteld, niets laten zien. Het was dus een echte verrassing. Spannend! In februari 2018 zette ik de laatste steekjes. En inmiddels hangt hij bij mijn zus. Ze is er blij mee, ze vindt hem mooi. Hij hangt er ook heel mooi. De naam is "verandering".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert! Dank je wel.