maandag 16 april 2012

Regiodag Hoorn


Deze dag maakten we gebruik van de grote zaal in het wijkcentrum. Deze grote zaal heeft geen ramen en geen daglicht maar voor dia’s dus reuze geschikt.
En dat was nodig want Laura van Laura’s Quiltatelier was uitgenodigd. Er volgde een interessante lezing over de Amish, hun gebruiken, hun keuzes, hun leefwijze. Het was muisstil, iedereen was zeer geïnteresseerd. Er waren niet alleen dia’s, maar ook echte mutsjes en jurken en veel foto’s.

In hun winkeltje hadden ze o.a. pakketjes met stofjes om een amish omkeerpopje te maken. Omkeerpopjes zijn eigenlijk twee popjes in één, hier een donker surinaams vrouwtje en een blanke amish vrouw. Onder de rok van de één zit de ander verstopt. Het amish popje in donkere stof met een wit schortje, het surinaamse vrouwtje met een kleurige jurk. Voor deze poppetjes was veel belangstelling. Natuurlijk hadden ze ook veel stofjes mee, scraps maar ook grotere stukken stof. Ik had wel wat meer effen stofjes verwacht, de amish gebruiken immers veel donkere, effen stoffen.
Na de lunch begonnen we aan onze workshop: een naaldenetuitje. Dat hoef je er natuurlijk niet van te maken, je mag naar eigen keuze het patroon gebruiken. In de stijl van de amish kregen we hiervoor zwarte stof, aangevuld met een effen kleurig stofje.
Er was geen tijd genoeg om het af te maken. Ik kwam niet verder dan het knippen van de stukjes. Thuis verder werken dus.
Deze dag was de show and tell op het toneel. We konden in deze zaal geen quilts ophangen dus ze kwamen uit de tassen naar voren tijdens de show-and-tell. Wat waren er weer mooie quilts gemaakt, de een nog mooier dan de ander.
De traditionele verloting leverde weer een aantal blije quiltsters op. Een leuk besluit van een gezellige maar ook heel interessante dag.

2 opmerkingen:

 1. jullie hebben een gezellige dag gehad, dat is duidelijk!!
  en de popjes zijn er dus weer: is ooit een goede doelen project van het QN geweest: ik heb er toen ook nog eentje gemaakt, een heel gepriegel!!
  Waar die nu is??? Geen idee.........;)
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die popjes, ik heb er ook ooit eentje gemaakt, inderdaad een hele tijd geleden. Misschien heb ik het patroon nog wel , ik ga eens even zoeken. Fijn dat jullie een mooie dag hadden, het zat er voor mij deze keer even niet in. Volgende keer beter!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.