maandag 24 september 2012

Weer thuis!

Ja, ik ben er weer.
Ik heb de reis goed doorstaan. En het was een leuke reis. Het eerste deel niet hoor, in het donker heen en weer geschud worden is niet leuk. Maar vanaf het moment dat ik het daglicht weer aanschouwde, werd het leuk.
Allereerst werd ik op de foto gezet. En jawel, afgedrukt in een catalogus!
Vervolgens kreeg ik een plekje tussen quilts die ongeveer even groot waren en zowaar ook een beetje dezelfde kleur hadden. Lekker rustig was het, een kort gesprekje met mijn buren, dat was het wel. Ik had mooi de gelegenheid om eens rond te kijken.
Maar op een ochtend werd het onrustig. Mensen druk heen en weer aan het lopen, je voelde spanning. En plots stroomden mensen naar binnen, bijna allemaal vrouwen, slechts een enkele man werd meegetroond.
Ik hoorde kopjesgerinkel, stemmen en applaus. Later begreep ik dat het de officiƫle opening was.Vanaf dat moment heb ik veel mensen voorbij zien komen.
Die dag zag ik ook de quiltster die mij maakte, we gaven elkaar even een knipoogje. Anderen liepen me straal voorbij hoor, maar sommigen kwamen heel dichtbij om me goed te kunnen bekijken. Ik zag ook veel hoofden kantelen, naar links en dan naar rechts, dat was een leuk gezicht. Dan probeerden ze de teksten op mij te volgen. Die kon je namelijk wel goed lezen door te kijken naar de richting van de tekst en de verschillende kleuren geel van het borduurwerk. Soms had dat een glimlach tot gevolg, soms instemmend geknik.
En plots werd het stil. Er kwamen andere mensen, ze haalden me weg, rolden me op en ik ging weer in de zak, in het donker. Ik begreep wel dat ik weer op weg terug was naar de verzamelplaats.
Eergisteren ben ik daar weer opgehaald en thuis uit de reiszak gehaald. Het extra etiket er weer af en wat afgeborsteld, gecontroleerd of mijn sterretjes er nog op zaten (en dat bleek zo te zijn).
Nu hang ik thuis. Zoals beloofd in de gang en mag ik iedere bezoeker welkom heten. Een mooie plek, hier kan ik het wel een poosje uithouden!
Een leuke ervaring rijker!

3 opmerkingen:

 1. Wat een belevenis :o)) ook wel een beetje trots toch wel zeker :o))
  Fijn dat je mooi in de gang als stralend welkom mag hangen !
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een geweldig leuk verhaal zo, de tentoonstelling vanuit de quilt gezien: heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.