maandag 9 september 2013

ATT Alkmaar


Wat hebben we genoten afgelopen dagen! Vrijdag samen met mijn vriendin Joke naar de Algemene Landelijke Tentoonstelling van het Quiltersgilde, dit jaar in Alkmaar. De hele middag rustig alle quilts bekeken. Die komen later nog op de site van het Quiltersgilde te staan, dus hier zet ik ze niet.
En natuurlijk alle winkeltjes bezocht en inkopen gedaan.
Begin van de avond hebben we de lezing van Ted Stom over haar nieuwste quilts bijgewoond. Wat leuk om het ontstaan van de quilt, haar werkwijze en haar tegenslagen te horen. De quilt krijgt zoveel meer als je dat allemaal weet. Wat kan ik ook nog veel leren!

Zaterdag rust, de voetjes moeten bijkomen voor zondag. Want gisteren waren we er samen weer. Om 8 uur al met de trein naar Alkmaar. Vroeg voor de instructies. Daarna gingen de deuren open en kon het publiek weer naar binnen.
Wij als Angel er tussen door. Witte handschoenen aan, wij mogen immers overal aankomen. De bezoekers niet. Als ze iets omgedraaid of geopend willen hebben, dan mogen ze ons daarvoor vragen.
De meesten weten het wel, soms moet je dat uitleggen. We zijn herkenbaar aan een badge, een rose engel op je borst en een witte handschoen aan. We rouleren steeds van plek in de kerk.
De hele dag lopen, slenteren, droge keel van het beantwoorden van vragen, uitleggen van gebruikte technieken. Een heerlijke lunch kregen we voorgeschoteld, even rust om weer op te laden.
Zo leuk, zoveel quilters gezien en gesproken. En je moet het ook in het Duits of Engels uitleggen, dat was eerst even wennen. Later op de dag ging me dat beter af.

Een leuk weekend, gezellig met elkaar. Moe thuis, dat zeker. Bekaf, strompelend door de kamer vanwege de vermoeide benen. Maar vandaag ben ik weer fit en kijk terug op een leuk weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert! Dank je wel.