donderdag 14 augustus 2014

Zomerwerkdag - zaans stikwerk

Vandaag was de jaarlijkse zomerwerkdag van onze bee "De Plataanquiltsters". En net als elk jaar is het een verrassing wat we gaan doen. Jammer dat er een drietal leden verhinderd waren, maar soms komt dat zo uit.
In het begin - maar ook af en toe tijdens de dag - stonden we even stil bij het overlijden van Jenny die in hoofdzaak deze zomerwerkdagen steeds organiseerde en regelde.
Vandaag was er gekozen voor Zaans stikwerk. Voor mij een nieuwe techniek. Gelijk na de koffie werden de pakketjes uitgedeeld en volgde de eerste uitleg.


We kregen materiaal voor een naaldenboekje en een schaaretuitje. Voortvarend aan het werk natuurlijk. Praten en werken gaat goed samen, het was een flink gekeuvel overal.
Tussen de middag een heerlijke lunch. Daarvoor werd het werk even opzijgelegd. Het stikwerk nog niet klaar maar wel vast een vakje als voorbeeld al opgevuld met Franse knoopjessteekjes.


We hadden voor deze dag zelf de etenswaren meegenomen. De een het brood, de ander melk, weer een ander een salade. Choclaatjes en koekjes bij de thee/koffie volop. Ons buikje werd goed gevuld.
Daarna hup, weer aan het werk natuurlijk.
Aan het einde van de dag had ik zelfs al een deel met draad gevuld, kijk maar.


Nu rustig verder afmaken. Want natuurlijk kan het niet af op 1 dag. Wordt vervolgd dus.

Groetjes, Janine

1 opmerking:

  1. In één woord: PRACHTIG, Janine.
    En dan is het nog niet eens af....☺

    Groeten, Lammy

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.