zondag 14 augustus 2016

Zomerwerkdag

Afgelopen week was de jaarlijkse zomerwerkdag van onze bee. Een extra dagje in de zomervakantie om de vakantieperiode te onderbreken. Altijd een reuze gezellige dag.
Om tien uur druppelde iedereen binnen en direct was er veel gekwebbel. Je zocht een plekje, kreeg koffie met wat lekkers. Toen iedereen er was werden we verwelkomd en was er uitleg over onze opdracht.
Er is altijd iets uitgedacht, een werkje, een blok maar je hoeft het niet te doen. Eigen werk neem je ook mee voor als het aangeboden werkje klaar is of als je het niet wilt maken.

Wat zou er voor vandaag bedacht en voorbereid zijn? Het thema was "opgeruimd staat netjes". Een lapje van 30x40 moesten we meenemen. En naaigerei natuurlijk.

We kregen een pakketje en de uitleg. We hoorden dat op onze Bee op de koffieschoteltjes altijd draadjes en snippertje lagen. Lastig voor degenen die afwassen. Maar je moet je rommeltjes wel even kwijt kunnen natuurlijk, dus wel begrijpelijk.
Vandaag maakten we dus onze eigen draadjesvanger. Zodra de Bee in september weer begint, kunnen we onze draadjes en snippertjes daarin bewaren en zelfs meenemen naar huis. Ideaal!
We begonnen voortvarend onder leiding van Joke en Christa en de bijgeleverde handleiding.
Het werk werd onderbroken door een heerlijke lunch met een zalige zalmsalade van Christa en ander lekkers.
Daarna weer snel aan het werk hoor, we waren immers net goed op dreef. Een doos met kantjes en kraaltjes lag klaar voor de liefhebbers.Iedereen had gelukkig tijd genoeg om het af te maken. En kijk, hier is de mijne. Ingevouwen en uitgevouwen.














En hieronder staan alle exemplaren bij elkaar, uitgestald.
Heel erg leuk geworden allemaal.

Het was weer reuze gezellig en we kijken weer uit naar de start van de Bee. Dank aan Joke en Christa voor al hun werk gedurende het jaar en voor de organisatie van deze leuke dag.

Groetjes, Janine

1 opmerking:

  1. Wat een leuk idee Janine en ook gezellig zo n dag. Ik vind de zomerstop ook lang duren hoor.
    Neem jeje draadjesvanger ook mee op vrijdag? Groet Joke w.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.