zaterdag 28 januari 2017

Workshop bloem

Na een paar rustige weken in januari, werd het weer tijd voor de bee. Twee in 1 week, dat is een uitzondering.
Maar wel heel prettig na die rustige weken.
Bij de eerste bee, bij de Plataangroep, hadden we een workshop, gegeven door Fanny Eikelenboom. Dat was het maken van een Russische bloem. Dan vouw je de stof in puntjes die je volgens een bepaald stramien schikt en vastnaait op een ondergrond.
Hier zie je de start van de bloem.


En hieronder is rand 3 en 4 al te zien. Met de hand genaaid, dat gaat goed. Maar machinaal kan natuurlijk ook en dan gaat het zeker sneller.


De donkere rand vormt rand 5.


En tenslotte rand 6. Dit is mijn laatste rand.


De laatste rand is eigenlijk te licht van kleur. Daardoor lijkt de bloem kleiner dan hij is.  Vijf en zes had ik beter kunnen omdraaien, maar dat wilde ik bewust niet.
Hij heeft nu een diameter van 13cm. Voor nu is dat niet erg, het is een oefenwerkstukje. De afwerking moet nog. Daar ben ik nog niet aan toegekomen.

Ondertussen gaat het quilten van de civil war rustig door (bijna halfweg met de blokken) en het naaien van de blokjes voor de splendid sampler. Die is bijna afgelopen, in februari het laatste blokje en dan kan alles aan elkaar gezet.

Ik verheug me op de komende maanden. Er is veel leuks in het verschiet. Natuurlijk de bee, altijd gezellig. Maar we gaan over twee weken op quiltweekend en in maart is er weer regiodag. 

Fijn weekend!
Janine

2 opmerkingen:

 1. Jouw Russische bloem ziet er mooi en kunstig uit, Janine!
  Je hebt leuke, creatieve en gezellige bee-zigheden om naar uit te kijken.
  Veel plezier ermee!
  Heel hartelijke groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw dat wordt mooi en wat een geduld heb je daar voor nodig.Super en gezellig om dit in een Bee samen te doen. Vrolijke groetjes Renee.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.