donderdag 1 mei 2008

Vlinderquilt

We zijn met een groepje vrouwen gestart met quilten voor de stichting Droomdeken. Wij zijn met zijn zessen gestart en begonnen te graven in onze eigen lapjesvoorraad, en op zoek naar een aantrekkelijk patroon. Er werden 4 stofjes gekozen. Een met elfjes, een met schaapjes, een met poppetjes en een lap met allemaal vlindertjes.
Mijn vriendin en ik zochten effen stofjes erbij om de vlindertjes te omranden tot het een wat groter blokje van 9x9cm. De anderen gingen met de elfjes en de poppetjes aan het werk.
Na een maand kwamen we weer bij elkaar. Niet iedereen was even ver, maar dat geeft niet. Het kost ook tijd om een ontwerp te bedenken.We stimuleren elkaar zo wel om verder te gaan. Inmiddels hebben we voldoende stofjes bij de vlinders gevonden (en sommige toch ook erbij gekocht) dat we een heel fleurig kleed konden samenstellen. We zijn nu begonnen om wat blokjes aan elkaar te naaien.
Daar om heen komt een rand tot het kleed 120×150 geworden is. We hebben een leuke lap gekocht met grote dieren voor de achterkant. Zo is de voorkant als de achterkant straks leuk om te zien. Daarna komt het doorquilten aan de beurt. Hoe je dat moet doen als je samen aan een kleed werkt?
Een weekje bij de een en daarna een weekje bij de ander? Of net zolang bij de een totdat je de helft gedaan hebt en dan de ander?Hoe dat zal gaan, dat moeten we nog ondervinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert! Dank je wel.