zondag 1 januari 2012

Huizenbouw: eerste paal geslagen!

Ook bij mij gaat de nieuwe woonwijk gebouwd worden.
Ik heb als proef eerst een aantal huisjes van 7,5 cm gebouwd. De eersten duurden wat lang maar daarna ging het al wat beter. Via paperpiecing, omdat ik niet gewend ben zo klein te werken. En toch bleef de gedachte rondcirkelen dat ik het nooit zou redden er 366 te bouwen. Ik wil graag ook verder met andere quilts.
Dus ik koos ervoor om het patroon iets groter te maken (1,5 keer) waardoor de huisjes nu 11cm, en incl. sashing 13cm, worden. En ik maak er 1 per week.
Wel een saaie wijk dacht ik, 7 huisjes netjes op een rij en 9 straten.
Dus ik zocht en vond een onderbreking.
Ik werk een paar dagen per week op een school die een drietal vestigingen heeft en een centraal bureau. Elke vestiging heeft zijn eigen kleur logo. Een viertal weken (voorjaar, zomer, herfst en kerstvakantie) wil ik een groot huis bouwen, elk in de kleur van een der vestigingen. Dat zie je terug in de tekening. Misschien wordt dat wel het schoolhouse blok met het echte logo van de school geprint op stof, op de voorgevel of in de ramen. Dat kan ik later beslissen.
Met deze indeling kom ik 1 week tekort. De 52e week wordt dan bijv. toch een heel klein huisje in een hoek van de border of misschien is het wel leuker als ik dat laatste huisje als etiket aan de achterkant naai.
Natuurlijk kan er tijdens de bouwperiode meer- of minderwerk ontstaan. Dit is een wijkplan en plannen kunnen in de loop van de bouwperiode worden aangepast..............

5 opmerkingen:

 1. Je plan ziet er leuk uit, zeker met het verhaal erbij zal het een leuke quilt worden. Ga ervoor! Ik ben benieuwd naar je eerste huis, ze gaan sneller dan je denkt hoor!
  Marina Fluit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welja joh, gewoon je eigen bestemmingsplan opzetten! Je hebt gelukkig niks te maken met gemeentes en hun procedures :>)
  Het ziet er geweldig leuk uit, wat je getekend hebt.
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt een hele leuk wijk, denk ik. Het plan ziet er in ieder geval goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat is een leuke quilt planning het ziet er goed uit ben benieuwd hoe het straks gaat worden.

  ik kwam op je blog via een ander wat een gezellige blog heb je zet je bij mijn lijstje zo kan ik nog eens bij je neuzen.
  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, wat een leuk idee. Toch een beetje een Tabor quilt! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.