maandag 7 mei 2012

Veldhoven

Gisteren gingen mijn vriendin en ik naar Veldhoven. Dat betekent vroeg de deur uit en met de bus van Birdblocks heerlijk comfortabel en gezellig reizen. We hebben eerst genoten van de expositiequilts. Ze waren echt de moeite waard om te zien. En zeker onder de indruk geraakt van de prachtige bloemenquilts van Ans Schipper-Vermeieren. 
Jammer dat de themaquilts die ingestuurd waren ruggelings tegen elkaar hingen. Omdat ze niet allemaal even groot zijn hangt er onder de ene quilt een stuk van de achterkant van een andere. Dat maakt toch dat ze minder tot hun recht komen.
Maar er zaten zeker hele mooie quilts bij.
Vervolgens naar de winkeltjes met ons lijstje wensen. En wat ik nodig vond - nee, niet wat echt nodig was :-) - waren de batikjes. Natuurlijk ook nog wat aanvulling van groene stofjes voor de antieke quilt in wording, aanvulling voor de vingerhoedjes is ook gelukt. Gezocht nog naar een quiltsjabloon dat er helaas niet meer was. Maar ik heb het nummer gekregen en ik kan hem thuis bestellen.
Moe maar voldaan gingen we eind van de middag terug. Onderweg hebben we nog een keer de catalogus door onze handen laten gaan. En elk jaar weer zie je dan in de catalogus quilts waarvan je denkt "die heb ik volgens mij niet zien hangen". Blijkbaar lukt het niet om alles in je op te nemen. Of we hebben een stukje gemist, dat kan natuurlijk ook. 's Avonds moe maar voldaan op de bank, de aankopen en de cadeautjes van onze reisleidster Merel, nog eens door de handen laten gaan en nog even heerlijk nagenieten.
Nieuwsgierig? Of wil je ook terugkijken? Op de site van de OECQ staan filmpjes.

2 opmerkingen:

 1. Klinkt als een gezellige en mooie (quilt) dag !
  Ik kon er (helaas) niet bij zijn ... bedankt voor de tip om op de site te kijken :o)
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben benieuwd wat je gaat maken van je nieuwe stofjes. Misschien verwerken in het huisjesproject?
  Ida

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.