maandag 1 oktober 2012

Enkhuizen

Dit weekend was ik met mijn vriendin naar de Quiltexpositie in Enkhuizen. Lekker samen met de trein, het is nog geen half uurtje. Mooi weer te wandelen door de stad. Ook maar een klein stukje lopen, binnen 10 minuten ben je er. Dan heb je lekker gewandeld door de Westerstraat, de winkelstraat van Enkhuizen.
De Westerkerk, daar is de expositie. De kerk zelf is al het bezichtigen waard, monumentaal. Kijk maar eens (als je zin en tijd hebt) naar deze fotopagina.
Het betekent dat je goed moet kijken waar je loopt. Overal liggen graven en de ene is nog meer bewerkt dan de andere. Ik lag dus al aan het begin bijna gevloerd want wij kijken naar hangende quilts natuurlijk, niet naar de vloer. En binnen het koor werden de quilts getoond. Hele mooie heb ik gezien. Maar ook lagen er quilts in de kerkbanken gedrapeerd. Op allerlei verschillende plekken werden quilts getoond. Dacht je dat je alles gezien had, kwam je opeens in een hoekje waar ook quilts hingen. Een verrassende ontdekkingstocht.
Natuurlijk ook winkeltjes bezocht, die horen erbij. Lekker gesnuffeld en scraps gekocht bij de Ganzerik en bij de Opkamer voor de vingerhoedjes. Nog een grappige uilenmobile voor mijn echtgenoot die uilen spaart.
Tot slot nog met de dames van de bee stof gekocht voor een volgende droomdekenquilt.
Onze toegangskaart nog in de bus voor de verloting van een mooie Bernina naaimachine. Je weet maar nooit toch? We kunnen weer vooruit!

2 opmerkingen:

  1. Dat was een hele gezellige dag zo te lezen. En nu maar hopen dat je de gelukkige winnaar bent....Dat zou helmaal geweldig zijn!!
    Groetjes,Rose-Anne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een toppie dag! En leuke aankopen: je kunt weer even vooruit!
    groetjes, Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.