donderdag 29 augustus 2013

Lezingen Ted Storm in Hoorn

Afgelopen vrijdag en zaterdag was er een quiltexpositie van Quilthuis Lieselotje uit Hoorn en Veltrop uit Grootebroek samen. In de Noorderkerk in Hoorn. Mooie quilts te zien natuurlijk, en beide winkels waren er ook. Dus met leuke stofjes weer naar huis.
En op beide dagen een lezing van Ted Storm. Ted en Tonny (van Lieselotje) ontmoetten elkaar in Amerika waar hun beider quilts prijswinnaars waren. Uit die ontmoeting kwam deze lezing voort. Ted doet geen lezingen meer, dit was een uitzondering vertelde ze. En wat kan ze leuk vertellen!
Vrijdag hoorden we hoe ze een quiltster werd, hoe daaruit voort de quilt Hollands Glorie werd gemaakt. De quilts van Ted kennen we natuurlijk al. Van exposities, van artikelen in Quiltnieuws en in de pers. Deze quilt hing er natuurlijk ook, we konden er echt met onze neus bovenop om te zien hoe netje en hoe klein ze werkt.


Zaterdag vertelde ze over de quilt Spring of Disire. Ook een echte prijswinnaar. Ze liet  zien hoe ze vanaf het ontwerp kwam tot deze quilt. Welke hindernissen ze moest nemen, gaandeweg het werk. Over de keuzes van de stof, de keuzes van de quiltpatronen. En ook nu mochten we weer van alles vragen en met onze neus voor de quilt.


De quilt van Ted (ElaTED) en die van Tonny (A World of Beauty) die in Houston prijzen wonnen, die gaan we zien bij de ATT in Alkmaar in september.

Ted, Tonny, Antje, het waren leuke dagen!

groetjes, Janine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert! Dank je wel.