maandag 26 augustus 2013

Yarn Bombing

De laatste dagen was er in Hoorn genoeg leuks te beleven. Eerst werd de stad aangekleed met allerhande breisels. Yarn Bombing heet dit heb ik geleerd en deze in Hoorn is de grootste in Nederland. Het is echt leuk om door de stad te lopen en alle lantaarnpalen te zien. Er zijn er meer dan 100 bekleed.
De route loopt vanaf het station door het centrum naar de haven. Een paar bekende kunstwerken zijn ook aangekleed. Kijk maar naar de waterdrager en het beeld van Jan Pieterszn Coen.

Jan Piet zie je hier aan de achterkant en aan de voorkant. Je ziet daar ook nog een lantaarnpaal bekleed.Zo staan er heel veel. Echt leuk om te bekijken. Breiwerken met tasjes, met armen, met muzieknoten, met kikkers, met pompoenen, van alles. In de haven staat een paal met een tasje met draadjes. Als je er een draadje uitpakt en aan de paal bindt, mag je een wens doen. Leuk idee!
Helaas vinden sommigen het leuk om een paal in de brand te steken en het breiwerk te vernielen. Daarom gaan er mensen elke dag alle palen langs om zo mogelijk te repareren als er iets vernield is.
Wil je het ook komen zien? Dat kan nog tot 8 september. Die dag wordt alles weggehaald en nog even op de Rode Steen uitgespreid. Denk je dat je volgend jaar wel komt kijken, dan grijp je mooi mis. Dan wordt er niet versierd. Dus nu of nooit????
groetjes, Janine

1 opmerking:

  1. Wat ziet dat er fleurig uit! Bedankt voor de foto's, Janine, want ik kan niet zelf komen kijken.
    Groetjes,

    Jeanneke.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.