donderdag 21 november 2013

Kleur en lef!

Deze week mochten mijn vriendin en ik de workshop van Lies Bos volgen bij de Bricoleur in Amsterdam. Een hele dag bezig met kleuren kiezen, kleuren sorteren, licht en donker afwisselen, de effecten van hoog en laag contrast, de kleurencirkel van Itten leren kennen en gebruiken.
Het was een intensieve dag maar erg leerzaam voor mij.
Ik weet dat ik bij de aanschaf van stoffen vaak twijfel. Kan het wel, kan het niet bij elkaar? Is het wel spannend genoeg of moet er iets levendigs bij en wordt het dan niet te bont? Je besteedt geld aan stof en het maken van een quilt kost mij best veel tijd omdat ik met de hand werk. Dan wil je niet dat het resultaat teleurstelt vanwege de kleurenkeuze. Dus bleef ik altijd erg voorzichtig.

Hier zie je een aantal afbeeldingen tijdens de workshop. Dit zijn de stukjes van de eerste oefening. Een greep uit de stofjes, dus niet kiezen wat je mooi vindt maar werken met de stoffen die je hebt. Dat was al een leerpuntje: gebruik ook wat je de in de kast hebt!


En hier waren ze stofjes aan het zoeken in complementaire kleuren van de kleurschijf. Mijn basiskleur hier was groen.


En hier zijn stofjes gekozen in dezelfde kleurtinten als het door mij gekozen gebloemde stofje. Om dezelfde sfeer te krijgen als het gebloemde stofje.


Hier zie je al onze stofkaartjes na een dag zoeken, kiezen, schuiven en plakken. We waren met zes cursisten. Je ziet, we hebben niet stil gezeten.

Het was een gezellige en leerzame dag.

kleurige groetjes, Janine

1 opmerking:

  1. Wat een geweldige dag is dat geweest zeg en zo fijn met maar zes cursisten. Hier in Friesland gaf Lies Bos een workshop voor rond de zestig dames... ik moest helaas verstek laten gaan, omdat mijn tinnitus (= herrie in mijn hoofd, oorsuizen) in zo'n groot gezelschap gierend op hol slaat.
    Het lijkt me echt heel leerzaam en leuk.
    Groetjes,

    Jeanneke.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.