zondag 15 december 2013

Cursus appliqueren

De afgelopen maand heb ik de cursus appliqueren I gevolgd bij De Haan en Wagenmakers in Amsterdam.
Drie keer ben ik daar geweest. Lekker even wandelen door Amsterdam centrum, genieten van de winkels, de drukte.
Vanuit het straatje waar ik door liep zag ik al een quilt uitnodigend wapperen.
Kennis gemaakt met 5 medecursisten, erg gezellig. Maar zeker ook leerzaam onder leiding van Annelies (klik hier voor haar blog) die op een gezellige manier ons liet zien hoe het het beste kan, welke technieken er zijn en uitlegde wat we wel en beter niet konden doen. Ze probeerde ons dapper voor beginnersfouten te behoeden, maar misschien moet iedereen die fouten gewoon eerst wel zelf maken voordat je ook goed weet wat beter voorkomen kan worden?
We hadden alle 6 al zelf op onze eigen manier wat geappliqueerd en we vinden het dus een leuke techniek. Toch ook de behoefte om te weten wat de handigste technieken zijn maar ook welke mogelijkheden er allemaal zijn.
We kregen als werkje een vergrootte afbeelding van de poppetjes van Reiko Kato. Kijk maar. Flink vergroot hoor, want je moet immers niet beginnen met piepkleine stukjes. :-) En dit was voor ons voorlopig echt al klein genoeg.


De heuvel was het eerste object. Daarna begonnen we met de sneeuwpop. En vervolgens kwam het linker poppetje als eerste aan de beurt. 
We leerden in 3 lessen het bepalen van de werkvolgorde, het werken met freezerpaper (op of onder de stof), vliesofix, gebruik van malletjes, needleturn, festonsteek. Heerlijk om te doen. Je ziet hier mijn resultaat na drie lessen. Alleen de sneeuwpop is klaar. Er moet dus nog veel gebeuren. Maar met de opgedane kennis kunnen we het thuis wel zelf afmaken.


We vonden het zo leuk dat we eigenlijk wel verder wilden, meer wilden leren. Annelies liet ons zien welke technieken je daarbij leert en dat leek ons erg leuk om te leren. Nu ging dat niet meer, de vervolgcursus was al bijna volgeboekt. Misschien maar goed ook bedacht ik me later. Het is net als bij alle andere technieken: je moet eerst meters maken om het goed onder de knie te krijgen.
Laat ik daar dan maar eerst eens mee beginnen.
Sunny, een van mijn medecursisten bleek ook siggy's te sparen. Voor ons de kans om tijdens de les even persoonlijk een siggy te ruilen. Kwam dat even goed uit!
Een mooie aanvulling op mijn verzameling.


groetjes, Janine

1 opmerking:

  1. Wat leuk om je blog te lezen en er ook in vermeld te worden!
    Ik vond dat we een leuke groep hadden, en eigenlijk zou ik het leuk vinden om bv. 1x per maand af te spreken met jou en Adri. Hoop dat jullie er ook zin in hebben. Vrijdag vind ik prima. Het kan bij mij maar rouleren vind ik ook best. Ik hoor het wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.