dinsdag 5 november 2013

Regiodag Hoorn

En ja, het was zaterdag weer regiodag in Hoorn. Heerlijk! Een hele dag om met andere hobbyisten gezellig met je hobby bezig te zijn en nieuwe dingen te zien en te leren.
De ochtend begon goed. We kregen een pakketje met stofjes, deels al beplakt met dubbelzijdig plakvlieseline waarop de kniplijnen al voorgetekend waren.
Wat een werk om voor 86 dames die stof voor te bewerken! Petje af!

Wij aan het werk.  Knippen en een ontwerp bedenken. Het is genoeg om er een omslag voor een boek/schrift dat we erbij kregen, van te maken. Maar je mag er natuurlijk ook iets anders mee doen. Alle vrijheid daarvoor.

Het blijft lastig om in korte tijd met beperkte bewegingsvrijheid, een ontwerp te maken dat naar je zin is. Dus ik heb dat thuis maar gedaan. De stroken zitten nu geplakt op de stof en deze moeten nog vastgenaaid en/of geborduurd worden. Dat duurt nog een poosje want ik heb geen borduurmachine, het moet met de hand. Daarom laat het eindresultaat nog een poosje op zich wachten.

Daarna was het tijd voor de show-and-tell met weer mooie quilts met bijzondere verhalen. Altijd leuk te zien en te horen. En na de lunch konden we de boom in! Met het dan uitgereikte pakketje konden we een vogel maken die bijvoorbeeld in de kerstboom kan hangen.


Dit is de mijne geworden:


De winkel van die dag was de Bricoleur uit Amsterdam. Ze hadden heel veel mee, heerlijk! We kregen een tassenpatroon gratis en klein stofje met twee patroonblokjes. Natuurlijk moest ook mijn stofvoorraad aangevuld. Kijk maar. Zes stofjes halen betekende die dag 5 betalen. Mijn vriendin en ik kochten 5 stofjes voor onszelf en kozen voor het gratis stofje een lapje voor de little quilts of love. Wij kregen ook nog van andere quiltsters een paar Little quilts of Love aangereikt waar we weer erg blij mee zijn. Ze krijgen een goede bestemming.


Kortom, het was weer een geslaagde dag! Dank aan Ellen en Marja!

groetjes, Janine


 

1 opmerking:

  1. Klinkt als een hele leuke dag. Goed verzorgd. Het vogeltje is enig. Ik zie het al voor me, een paar mooie takken vol met vogeltjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.