maandag 16 februari 2015

Quiltweekend!

Weer thuis na een heerlijk quiltweekend! Wat hebben we genoten....

Vrijdagmorgen vroeg in de auto, op weg. Kleine tas mee met kleding en toiletartikelen, grote tas mee met quiltspullen. Al voor 10 uur waren we in Ermelo.
Tot onze verrassing hadden we drie zalen tot onze beschikking: twee met grote tafels om te werken, een voor onze eigen winkel en een ruime vloer om quilts op uit te leggen.
We zochten tafels uit bij het raam zodat we licht genoeg hadden. Daglichtlamp was wel mee maar die bleek niet nodig. Met 15 vrouwen in een zaal, naaimachines erbij, het bleek geen enkel probleem.
En wat was het gezellig!

We hebben heerlijk gegeten. Wat heerlijk dat je geen boodschappen hoefde te doen, niet na te denken over wat je wanneer gaat eten.
We konden steeds gewoon aanschuiven en eten en drinken, meer dan genoeg. Nergens voor te zorgen. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Wat voel je je verwend!

Vrijdagmorgen na de koffie gelijk aan het werk. Vrijdagmiddag was het zo heerlijk buiten dat we wel naar de quiltwinkel in Putten wilden wandelen. Dat kon door het bos, in de zon. Het zou ongeveer 4 km zijn. Dus enthousiast op weg.
Een heerlijke wandeling maar het was wat verder, ook omdat we niet steeds de kortste weg hadden gekozen. Ondanks de routebeschrijving en de gps op de telefoon. In de quiltwinkel lekker rondgekeken en mooie lapjes die we echt nog nodig hadden :-), gekocht.
De terugweg ging vlotter, we wisten toen de route.
Al met al liepen we 10km die middag.

's Avonds hadden we onze eigen show-and-tell in de foyer. De meesten hadden een of twee quilts mee om te laten zien en erover te vertellen. Allemaal verschillende, zo leuk om te zien!

Zaterdagmorgen de trunkshow van Betty Prins. Zo gezellig kan ze vertellen over haar quilts, de manier waarop ze ze maakt. Hier zie je een van haar mandjesquilts. We hebben er met plezier naar gekeken en naar geluisterd. En van heel dichtbij, in je eigen handen, bekeken.


Steeds kon je aan het werk of buurten bij een ander, rondkijken in de andere zaal, bijpraten, vertellen. Adviezen vragen, kijken. "Hoe doe jij dat?" hoorde je regelmatig.
En zoveel andere quiltsters leren kennen.

Zaterdagmiddag zijn we gaan wandelen op de hei. Zo'n mooie omgeving, echt genoten.
En op zondagmorgen, zo leuk, dan komen de resultaten van het harde werken aan het licht. Hier en daar wordt een top op de grond of op tafel gelegd om van een afstandje te kijken hoe het geworden is. Of een flink aantal blokken worden uitgespreid op de vloer om ze te schikken. En dat gaat gepaard met veel adviezen. De blokken gaan van links naar rechts of van boven naar beneden om te zien hoe het ook leuk kan worden. Iedereen kijkt mee.

Zelf had ik geen groot project mee maar een aantal blokken van de civil war voorbereid. Vijf blokken zijn er afgekomen. Met de hand, dat gaat natuurlijk niet zo snel.


En Joke, mijn vriendin, had ook een quilt mee die nog gequilt moest worden. Ik vind het ook leuk werk,  dus ik heb ook een paar uurtjes gequilt. Het is een panel, zo leuk, en quilten deden we in de witte lijnen van de tekening op de stof. Wel veel quiltwerk, maar erg goed te doen. Het wordt een hele leuke droomdeken.Nog een groepsfoto, de laatste lunch, opruimen en nog even samen koffie/thee. Daarna vertrok iedereen weer richting huis.
Alle dank aan Jes Muller die dit weekend had georganiseerd.
Willen we volgend jaar weer! Ja, Jes, zeker weten!

groetjes, Janine


4 opmerkingen:

 1. Wat fijn, dat je zo'n heerlijk weekend hebt gehad! Dus jij zegt "Yes" tegen nog een keer een weekendje met Jes; kan ik me voorstellen :>)
  Jouw blokken vind ik erg mooi en de droomdeken is al een droom. Straks weer een kind gesteund en welgedaan...kortom: gekoesterd. Prachtig.
  Lieve groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellig verhaal over een zeker gezellig weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was een echt top weekend, zo te lezen. Je hebt hard gewerkt, hoor. Vijf blokken is veel als je dat met de hand doet. Ze zijn echt mooi geworden.
  En dan nu lekker nagenieten. Dat is ook altijd zo fijn hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gebruik je een mooie kleuren voor de Civil war. (Moet ik trouwens ook hoog nodig uit het stof halen).
  Leuk zo'n weekend.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.