woensdag 25 februari 2015

Een hernieuwde kennismaking....

We waren - al een paar jaar geleden - op applicatiecursus in Amsterdam. En het klikte wel. We spraken de laatste les af om een keer samen te komen om het resultaat te laten zien. Door gezondheidsproblemen ging dat toen niet door en het raakte wat in de vergetelheid. Zo gaat het immers gauw.
Maar Sunny pakte de draad weer op en nodigde ons voor een quiltdagje bij haar thuis uit.

Deze week was het zover. Adri kwam met de bus naar Hoorn en samen namen we de trein naar Zaandam. Daar werden we luxe met de auto opgehaald, we hoefden niet te lopen. Dat kwam wel goed uit, we hadden flinke tassen mee om te laten zien waar wij mee bezig waren. Sunny dacht al dat we kwamen logeren :-)

Koffie met wat lekkers was een fijne start. Daarna liet Sunny zien aan welke projecten ze allemaal werkt. Ze is nog wel even bezig zagen we. Leuk om te zien hoe ze in bestaande quiltontwerpen haar eigen inbreng voegt. Sunny werkt net als ik, met de hand. Ze is ook van haar restjes vingerhoedjes aan het naaien dus Adri en ik hadden een stapeltje voor haar meegenomen.
Adri werkt ook graag met de hand maar ook wel met de machine. Ze is bezig met de Irish Circles en liet zien hoe ze die ook naar haar eigen smaak aanpast. Ze werkt ook aan een blauwe quilt met veel stitchery maar dat doet ze niet nog eens, vertelde ze. Dit was teveel. Het wordt vast wel heel mooi, ze werkt heel netjes. Over twee weken gaat ze naar Ted Storm voor de applicatiecursus. Ben jaloers......

Na de lunch had Sunny een paar pakketjes van speldenkussens waaruit we konden kiezen, onze eigen workshop. Leuk! We kozen voor een Holly Hobby ontwerp met de cursus, waar we elkaar leerden kennen, in gedachten.


De tijd vloog! Om half vier werden we weer naar het station gebracht. Heerlijk luxe hoor. In principe afgesproken om komend najaar dit nog een keer te herhalen. Het was echt gezellig.
Sunny, nogmaals bedankt voor je gastvrijheid.

En kijk, het speldenkussen is nu klaar.
Ik heb hem vandaag afgemaakt.


groetjes, Janine

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat jullie dat hebben gedaan !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk Annelies, je herinnert je ons? Je hebt zoveel cursisten gehad! Het was jouw cursus, dat klopt.

      Verwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.