donderdag 4 juni 2015

Van alles wat....

De maand mei is al weer voorbij. De zomer nadert met rasse schreden.
In mei had ik een aantal vrije dagen. Dat betekende dat ik wat vaart kon zetten met het quilten van de vingerhoedjes. Met Pinksteren heb ik de laatste ronde lijnen gequilt.
Nu verder met de tussenbanen en de rand (ik schat totaal wel 15 meter), daarna afbiezen en dan is deze quilt klaar. Ik wil het nu graag afronden, ik ben er een beetje klaar mee. Liggen laten is bij mij geen optie, dus in rap tempo de rest!
Van Tonny (quiltwinkel Lieselotje in Hoorn) kreeg ik de tip om een rubberen vingerhoed te gebruiken in plaats van een naaldentrekker. En ik moet zeggen, dat was een toptip! Het is een verademing dat de naald nu op een makkelijke manier uit de stof kan trekken. Ik kan nu echt een steekje meer op de naald zetten, blijf grip houden op de naald.
Ik was er heel snel aan gewend en wil niet meer anders nu.


Vorige vrijdag hadden we onze droomdekenbee. Gezellig weer en dit keer bij mij thuis.
Hier zie je een fragment van de deken die we nu aan het maken zijn. Volgende keer hebben we drie rijen blokken aan elkaar en zetten we de top in elkaar.
Daarna dubbelen, rijgen en quilten.
Ondertussen denken we al aan de volgende.....


Zaterdag kreeg ik een siggy van Ineke uit Almere. Ze is al jaren gepensioneerd en heeft veel hobby's. Ze handwerkt graag, verzamelt ATC's en vingerhoedjes. Ik weet alleen nog niet wat een ATC is.
En dus ook siggy's. Leuk is ie he, met die kleine cupcake.
Ik ben nu gestopt met de siggyverzameling. Ik heb er 150 en dat vind ik genoeg. Ik kan er zo een quilt van maken. Dat duurt nog een poosje hoor, ik heb nog genoeg werk onderhanden.groetjes, Janine

3 opmerkingen:

 1. Inderdaad, ideaal, die rubberen vingerhoed.
  Hetzelfde effect bereikte ik voor mijn vlerk met de afgeknipte vingers van chirurgische handschoenen: bescherming, behoud van souplesse en fantastisch grip op de naald!
  Veel plezier ermee, Janine; houd je naald in de gaten, want hij mocht eens gaan roken :>)
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als in een museum ben ik weer eens door deze pagina's gewandeld.
  Het is puur genieten. Wat een prachtige kunstwerken worden hier getoond.
  Petje af. Veel quiltgenoegen en succes met alle resultaten wens ik jou, Janine.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He Janine, Tja zo' n tip van Tonny is dan goud waard he. ' t Zijn vaak kleine dingen die het verschil maken. Neem je de quilt eens mee op een vrijdag?
  Siggies heb ik ook gespaard en ook ik ben daar op een gegeven moment mee gestopt.Het is wel leuk om ze uit de hele wereld te ontvangen.
  tot ziens, Janine.
  groet, Joke W.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.