vrijdag 25 september 2015

Otadamas

Afgelopen zomer schreef ik een blogje over batikstofjes die ik in Oene had gekocht. Die waren voor een geheim project bedoeld. Maar inmiddels is het "geheime" voorbij en kan ik erover schrijven.

Deze maand was het officiƫle afscheid van mijn werk. Ik ben van de zomer 65 geworden en ben gestopt met mijn werk. Nu is er meer tijd voor andere dingen, waar onder natuurlijk quilten. Eerst voelde het als een lange vakantie maar inmiddels raak ik er aan gewend.
Voor de collega's op ons bestuursbureau maakte ik voor elk een otadama. Onze werkkamers hebben een kleur. Onze werkkamer was blauw, dat betekent een blauwe bureaustoel en een randje blauw aan het bureau. Zo waren er kamers in verschillende kleuren.
Dat mochten we nl. in het begin zelf kiezen.
De otadama's (ooit geleerd op een regiodag) maakte ik in de kleuren van de kamers, en vulde ze met rijst. En ik bevestigde er een "dankjewelkaartje" aan.


Bij mijn afscheidsetentje half september deelde ik ze bij mijn afscheidsspeech uit. Ik noemde ze "stressballetjes", maar in tijden zonder stress kunnen ze dienen als "press-papier".
Hoewel ze eigenlijk oorspronkelijk bedoeld zijn om mee te jongleren, heb ik dat hen afgeraden. Wel geadviseerd om er in stressvolle tijden niet mee te gaan gooien. Tenzij ze rust hervinden bij het stofzuigen van de rijst, want de kans dat dat dan nodig is acht ik aardig groot.

Het was leuk ze te maken en mee te geven. Ik hoop dat ze nog eens gebruikt worden.

groetjes en goed weekend, Janine

3 opmerkingen:

 1. Alsnog gefeliciteerd met je 65e verjaardag, Janine! Wat heb je een mooie afscheidspresentjes gemaakt; Otadama's, heel bijzonder.
  Ik wens je nog vele mooie, creatieve, vrije en blije jaren.
  Gezondheid!
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Janine gefeliciteerd met je pensioen. Als echte quiltster ga jij je zeker niet vervelen, ik heb me nog geen dag verveeld. leuk idee die otadama's. Echt waar hoor het grote genieten is nu na een werkzaam leven begonnen. Gr.uit Frankrijk ,Marion Blaauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Origineel afscheidcadeau dat erg bij je past.
  Lijkt me raar om niet meer naar je werk te moeten maar dat zal gerust snel wennen. Je weet genoeg te doen om je niet te vervelen.
  Groetjes, Joke W.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.