woensdag 5 oktober 2016

Droomdekenmaakdag

Afgelopen zaterdag was de landelijke maakdag voor de droomdekenmaaksters, eigenlijk een verwendag.
Dit jaar voor de eerste keer in het Hilton Hotel in Soestduinen.
Het Hilton sponsorde deze activiteit. Niet alleen met de zaalruimte maar ook met eten en drinken. En dat was ook perfect geregeld. Een pluim voor het Hilton!

Om kwart over zeven stonden Joke en ik al op het station om met de trein te gaan. Bepakt en bezakt met 8 quilts, gemaakt door ons kleine quiltgroepje. Ook stofresten die we zelf niet gebruiken, de op verzoek gemaakte blokjes, geknipte stroken stof en een aantal weesblokken, brachten we mee.


Om half tien werden we ontvangen met koffie en thee en iets lekkers erbij. Er gebeurt vervolgens veel zo'n dag. Heel veel quilts worden ingeleverd, dit keer 372.
Dat is de voorraad voor maar een paar maanden!

Veel maaksters hebben hun naaimachine mee en werken daar ook hard door. We waren met zo'n 120 maaksters bij elkaar. De ingeleverde quilts worden - als ze nog niet voorzien zijn van het logo van de droomdekens - ter plekke nog van een logo voorzien. Daarna worden ze allemaal geregistreerd en op de foto gezet. Die foto's worden op de website geplaatst zodat mensen kunnen kiezen.

Er zijn ook tops die ingeleverd worden. Die werden door anderen weer meegenomen om ze te dubbelen en te quilten.
We waren gevraagd om een paar blokjes te maken en in te leveren.
Die werden op kleur geschikt en zo waren er blokken genoeg om vier tops te maken. Ook die worden door maaksters mee naar huis genomen.
En stroken leverden we in om lasagnaquilts te maken. Die worden op de OECQ in Maastricht weer door bezoekers aan elkaar genaaid tot een nieuwe top. Er was een verloting van spullen die gedoneerd waren. Ik had prijs: een grote quiltring van 50cm doorsnee. Een pittig formaat om mee te werken.  Bij de stoffentafel hebben we leuke stof uitgezocht voor nieuwe droomdekens.
Omdat wij deze dag geen emblemen hoefden te naaien, kregen we van onze buurvrouw haar werkje.
Dus naaiden we rozetjes op een ondergrond.Tussen de middag een heerlijke lunch.
Na de middag werden er praktijkverhalen verteld door de mensen van de Regenboogboom die kinderen in de ziekenhuizen bezoeken. En we hoorden een aantal reacties van ouders van wie hun kind een droomdeken had ontvangen. Ontroerende verhalen zijn dat, waarbij je een traantje wegpinkt.
Er was zelfs een reactie bij van iemand die na 14 jaar een bedankje stuurde en vertelde hoeveel steun er door die deken gegeven was.

Tenslotte een show-and-tell van wat bijzondere ingeleverde quilts. Soms door kleurgebruik, soms door techniek en soms ook om ons op idee├źn te brengen voor nieuwe quilts. Leuk was het dat van onze 8 quilts maar liefst twee voor die selectie in aanmerking kwamen: een quilt van Joke en een quilt van Marie. Erg leuk.

Bij het verlaten van het hotel kregen we nog een goodiebag mee. De inhoud: o.a. stofjes, een tijdschrift van Creatief at home, een pen en schrijfblokje, twee nieuwe emblemen voor volgende quilts, een stuk fiberfill van 2 meter groot, een zak Haribosnoep (ook sponsor).

Het was ook dit jaar weer een gezellige dag. Op de site van de stichting lees je ook een verslagje, vergezeld van een aantal foto's. Klik daarvoor op deze link.
Voor het hele fotoalbum klik hier.

In elk geval gaan wij met nieuwe energie weer aan het werk met nieuwe droomdekens.

groetjes, Janine

2 opmerkingen:

 1. bij fotoalbum staan nog veel meer foto's van de maakdag.
  groet Ria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Ria, ik heb de link erbij gezet.

   Verwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.