woensdag 5 april 2017

Regiodag

Het was vorige zaterdag weer Regiodag van het Quiltersgilde. Altijd erg gezellig. Het thema was “VOORJAARSSCHOONMAAK”

Al vroeg op weg. Het was deze keer in De Kreek in Zwaag, dus een stukje verder fietsen.

Wel een mooie, lichte ruimte. Maar er waren natuurlijk ook nadelen. We kregen een evaluatieformulier mee om te kunnen besluiten of deze ruimte in het vervolg ook geschikter is dan in de Huesmolen.
Een lastige opgaaf voor de leiding! Je kan het immers nooit iedereen naar de zin maken.

We kregen een lezing van Hilde Verdijk van Yourganize over het goed organiseren van je werkplek en het bewaren van de quiltspullen. Zij helpt mensen met problemen (verzamelwoede) om grip te krijgen op hun leven. Ze is zelf ook een quiltster. Ze kent het probleem van teveel stofjes en teveel projecten :-)
Haar advies was ook om projecten die al lang liggen, weg te doen. Of afmaken, maar laten liggen is niet wijs. Ze vertelde over een eigen project dat er al jaren ligt en haar besluit die dit jaar af te maken of weg te gooien. Ik hoop dat ze hem afmaakt. Je laat niet voor niks iets zo lang liggen, dan heb je er iets mee toch?
Ze beloofde het te laten weten. Ben benieuwd.
De eerste workshop na de lezing had als werktitelDe buitenboel doen".

Een klein lapje stof, een handje knopen, en maak er maar wat van.
Nou, dat was wat. Wat doe je daar nou mee? Een groot vraagteken!Na de lunch volgde de tweede workshop: “Pas op de plaats”.
Toen snapten we ook wat we met het knopenlapje moesten doen. Dat werd de voorkant van een huswif.


Een huswif is een klein mapje dat vroeger meegegeven werd aan bijv. soldaten of vissers zodat ze als ze ver van huis waren, toch een losse knoop weer konden aanzetten. Kijk, is dit mijn resultaat.De quiltwinkel was Aljona uit Schagen. Heerlijk gesnuffeld, mooie stof gezien. Kortom, het was weer een gezellige, goed bestede dag.

groetjes,  fijne dag vandaag!
Janine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert! Dank je wel.