zaterdag 17 augustus 2019

Zomerwerkdag

Afgelopen week was de zomerwerkdag van onze bee.
Stel je voor, de hele zomer zonder een bee? Dat kan immers niet.
Dus is al jaren geleden een overbrugging afgesproken. In de maand juli hebben we een koffieochtend om bij te praten en in augustus hebben we een zomerwerkdag.
Die dag krijgen we ook een werkje aangeboden en een heerlijke lunch onderbreekt ons werk.
Deze keer was er een eenvoudig werkje bedacht, eentje die ook echt klaar kan. Ons werd gevraagd daarom vooral ook eigen werk mee te nemen.

De vraag was om 7 verschillende lapjes mee te nemen, met bepaalde afmetingen. Sommigen dubbel gestreken, anderen niet. En vooral: kies verschillende kleurtjes.
Het bleek inderdaad een eenvoudig werkje. Je legde de meegenomen lapjes op een bepaalde volgorde op elkaar en naaide het rondom vast. Kijk maar.


Dat keer je vervolgens binnenste buiten en je hebt een hoesje voor een pakje zakdoekjes.
Twee lapjes had je dan over. Daarvan maakte je een hexagon, bracht de 5 hoeken naar binnen en die naaide je vast. Dan kwam het priegelwerk: de puntjes zo uitvouwen dat je een soort kraagje krijgt, dat viel niet altijd mee. Maar het is een leuke decoratie geworden.


En bijna alle hoesjes zie je op deze laatste foto.

Wat een variatie he?

Tussen de middag heerlijk en gezellig geluncht. Daarna weer verder met je eigen werkje. En voor je het weet was het half vier en was deze gezellige dag alweer voorbij.
In september zien we elkaar weer, dan start weer de normale (maandelijkse) bee.

Fijn weekend vast
groetjes, Janine


1 opmerking:

  1. Clever use of fabric patches! I also like your blocks with crocheted edging you showed in the last post. Also clever. Happy Stitching from me in Canada!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.