maandag 27 januari 2020

Tussendoor

Tussen het quilten van de droomdeken door, even aandacht geschonken aan "een blok op verzoek".
De oproep van het Quiltersgilde in Australiƫ om bomenblokken in te sturen, er werd enthousiast en veel op gereageerd. Niet alleen Nederland ging bomenblokken maken, ook in de andere landen ging men aan het werk. Het gaat alleen om blokken en/of tops. Geen quilts. Die verzenden, dat brengt nogal wat gedoe met zich mee. In Australiƫ maken ze er wel quilts van. Die gaan - dat snap je wel - naar de mensen die huis en haard zijn kwijtgeraakt door de grote branden.
De patronen waren volop te vinden op websites en op facebook. Het moet een boom zijn, op een lichte achtergrond, een blok van 12,5 bij 12,5 inch. Er mag een dier bij, maar de boom is vereist. Je mag een patroon gebruiken, je mocht ook zelf een patroon ontwerpen.

Natuurlijk doe ik even mee. Ik maakte er 2. Eentje van een model, eentje ontwierp ik zelf. Opgestuurd naar Quiltlokaal in Sneek. Zij maken er zoveel mogelijk tops van. Hier zie je mijn blokken.


Een blok voor Verdanda ook gemaakt. Een medequiltster deelde de patronen uit en als je wilde kon je ook een blok maken. Dat ook even gedaan. Is immers ook voor een goed doel.


En een andere quilt is klaar. De laatste steekjes van de bies. Dat geeft een opgeruimd gevoel. 


Nu weer verder met quilten...….

fijne week!
groetjes, Janine

1 opmerking:

  1. If you're looking to lose weight then you have to start following this brand new custom keto meal plan diet.

    To design this service, licensed nutritionists, personal trainers, and cooks joined together to develop keto meal plans that are powerful, painless, money-efficient, and delicious.

    Since their grand opening in early 2019, 100's of people have already completely transformed their figure and well-being with the benefits a smart keto meal plan diet can offer.

    Speaking of benefits; in this link, you'll discover 8 scientifically-tested ones given by the keto meal plan diet.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.