zondag 24 juli 2022

Leuke week!

Wat kijk ik terug op een leuke week!
Eerst een dagje naar de quiltwinkel die we uitgenodigd hebben voor de volgende regiodag (12 november). 
Leuk, maar ook wel vermoeiend. Je weet wat je wil, hoeveel je nodig hebt aan stof en/of andere materialen. Maar in de winkel ga je kiezen. Welke stof willen we, wat past bij wat me maken? Welke kleur(en) kiezen we? Allemaal dezelfde kleurcombinatie of allemaal verschillende? Onderling ruilen mag natuurlijk. En geloof me, een quiltwinkel vol met stofjes? Zullen we die, die is ook mooi, die past misschien beter, die spreekt het meeste aan? Alles gaat langs.

We hebben het al een paar maal ervaren: we zijn twee uur in de winkel bezig :-). Maar we gaan moe en voldaan met de stof naar huis. Nu is het tijd voor het maken van voorbeelden met de gekozen stof, het schrijven van een lesbrief en alles wat er verder nog bij komt kijken.

Nauwelijks bekomen van deze dag, stond het museumweekend voor de deur. Elk jaar, het stoommachinemuseum, nodigt oude ambachten uit om daar te demonstreren en te laten zien.
We doen dat in wisselende samenstelling, wel zo gezellig. 
Dit jaar stonden we tussen kantklossen en de midwinterhoornblazers in. Dat was best gezellig.


Op het frame ligt een droomdeken. Zo kon ik het dubbelen ook laten zien. 
Er kwam een jongen langs die vertelde vroeger in het ziekenhuis een droomdeken gekregen te hebben. Hij vertelde het op een positieve manier. Er was geen gelegenheid om door te vragen, maar wel heel fijn te horen en te zien dat ze "aankomen". Voor mij een stimulans om door te gaan.

hartelijke groet
Janine

1 opmerking:

  1. Nou dat was een druk en gezellig weekend…leuk zo’n reactie van een droomdeken ontvanger….je maakt ze liefdevol en dan is het ook wel leuk om te horen dat het fijn is om te krijgen….wordt al nieuwsgierig naar 12 november…neuzen tussen stofjes…leuk en idd beetje stresserig….

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.