dinsdag 10 november 2009

Regiodag Hexagon

Afgelopen zaterdag was er weer een regiodag. Er zijn nu nieuwe regioleidsters gekomen en ze deden het prima. Na een korte kennismaking met deze leidsters, gingen we aan het werk.
In het pakketje stof dat we kregen om mee te werken, zat ook een schaartje. Een prettig schaartje dus daar ben ik best blij mee.
Met de stofjes begonnen we aan een vrij groot speldenkussen. De leidsters lieten even zien hoe het eindresultaat kan worden. Dat stimuleert.
We bekleedden 19 hexagonnetjes met stofjes. Dat mochten de gekregen stofjes zijn maar je mocht ook je eigen stofjes gebruiken. We hadden allemaal immers ook stofjes meegenomen. Die 19 waren bedoeld als bovenkant van het kussen. Maar je kunt ze ook nog een keer maken als onderkant gebruiken. Als het kussen klaar is zal ik een foto maken en die plaatsen.
Tot de lunch werkten we hieraan, onderbroken door de show-and-tell. Er waren mooie kleden opgehangen en getoond.
Na de lunch begonnen we met een andere workshop. We moesten daarvoor onze meegenomen kerstlapjes gebruiken. Daarmee maakten we, ook met behulp van een hexagonsjabloon, onderzetters voor glazen of ornamentjes in de kerstboom. Je kon ze versieren met knoopjes of pailletten. Net wat je zelf leuk vond.
Even rondlopend door de zaal zag ik toch wel veel dames die net als ik verder waren gegaan met het speldenkussen i.p.v. de onderzettertjes.
De quiltwinkel die er stond kwam uit Haarlem. Natuurlijk daar gesnuffeld en een paar groene stofjes gekocht. Aanvulling voor een nog te maken quilt waarvan het plan al klaar ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert! Dank je wel.