zondag 24 april 2011

Regiodag april 2011

Op 9 april was de voorjaarsregiodag van het quiltersgilde in Hoorn. Ik verheugde me er op. Het thema was “een fruitig dagje”. We wisten van een aardbei en een appel, verder niet. Dus spannend. De eerste workshop was een stitchery werkje. Redwork, dus alles in rood. We borduurden een tweetal aardbeien op een witte ondergrond. Het is bedoeld om het dekseltje van een jampotje aardbeien te bedekken. Het potje kregen we erbij. De hele ochtend waren we daar mee in de weer.
Maar het gaat niet alleen om de aardbeien, het is ook tijd en kans om met andere quiltsters bij te praten.
Na de lunch mochten Joke en ik vertellen over de lqol. Een van de quiltsters had al een lief, roze quiltje gemaakt en meegenomen. Reken maar dat we daar blij mee zijn. We hebben verteld over het ontstaan van de lqol en de landelijke “organisatie” en onze contacten met het WFG in Hoorn hierover. Zie ook www.lqol.nl. Maar natuurlijk ook over hoe je zo’n quiltje kan maken en we hebben de quiltsters gevraagd ons te helpen met het maken van de quiltjes. Op de regiodag waren er meer dan 80 vrouwen. Als die nou eens allemaal 1 quiltje per jaar zouden maken? Dat zou heel fijn zijn.
’s Middags gingen we aardbeien maken. Van rode stof met een groen kroontje. Ik wilde er graag iets zwaars als vulling. Dan kan ik ze gebruiken als hangertje aan een tafelkleedje op mijn balkon. Omdat ik er dan aan twee niet voldoende zou hebben, kreeg ik van mijn buurvrouwen hun aardbeien cadeau. Een lief gebaar!
Tot slot het vaste onderdeel, de show-and-tell. De opgehangen quilts werden toegelicht en bewonderd. Er zijn vaak zulke mooie creaties bij, heel knap bedacht en gemaakt.
Dan kregen we nog een stofje mee naar huis voor een appeltje (voor de dorst). Dat mogen we thuis maken. De dag vliegt altijd om. We hebben deze dag weer veel quiltvitamientjes opgedaan!
Zelf had ik ook nog zo'n jampot en wilde die ook gebruiken. Ik zocht op internet een tekeningetje van kersen en die gebruikte ik voor mijn eigen potje. Nu staan ze samen op het kastje in de keuken. En samen met de aardbeien waar ik inmiddels tafelkleedhangers heb gemaakt, is het een leuk setje zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert! Dank je wel.