zondag 6 november 2011

Regiodag nov. 2011

Afgelopen zaterdag was het zover, de najaarsregiodag. Met veel zin en met een volle tas ging ik er heen. Ik had mijn kerstboomrok en kerstloper meegenomen voor de show-and-tell. Vorig jaar was ik daarmee bezig maar omdat ik mijn hand brak, kwam de loper toen niet voor de kerst klaar.
Het was een vol huis, ik schat dat er zo’n 100 vrouwen waren. We maakten 's morgens een etuitje voor een schaartje. Het lapje dat we ervoor kregen verdween snel in mijn tas. Het was groen en ik spaar groene stofjes. :-). Mijn vriendin had ook stofjes mee en daarvan heb ik het etuitje gemaakt.
Het werd al snel warm zodat er aan de airco gesleuteld moest worden. Je had de beheerder (die alleen aan die knoppen mag komen) verbaasd moeten zien kijken toen hij 20 vrouwen in de rij zag staan voor 1 strijkplank. En wij? Wij hadden het gezellig in die rij, met ons lapje en cirkel van  freezer paper in de hand en veel gelijkgestemden om je heen.
Het resultaat zie je hiernaast. De blauwe is van mij, de rode van Ria die naast me zat.
Na de middagpauze maakten we een otadama, een japans speeltje. Het lijkt een beetje een bal maar hij is niet rond. Het is een soort zakje dat in Japan met rijst wordt gevuld en waarmee gejongleerd wordt. Wij kregen voor de vulling een zakje met verse lavendel. Maar je kan er natuurlijk ook rijst in doen of gewoon fiberfill er in en er een speldenkussen van maken. Het winkeltje was van het Quiltkabinet uit Den Haag. Ik vond dat ze – in vergelijking met eerder aanwezige winkeltjes - niet veel stofjes meegenomen hadden. Toch was er nog wel iets van mijn gading bij, met twee groene lapjes ging ik naar huis. De show-and-tell is altijd erg leuk. Ik geniet er altijd van.
Joke en ik kregen maar liefst 10 Little Quilts of Love mee naar huis. De vorige regiodag mochten we hierover vertellen en het was nu erg leuk te merken dat daardoor een aantal quiltsters een klein quiltje hadden gemaakt. Wij zijn er erg blij mee.
We hadden weer een leuke dag, dat is zeker. De datum van de volgende keer staat al in mijn agenda geschreven. De leidsters deden nu al wat geheimzinnig, het belooft dus iets aparts te worden.

1 opmerking:

  1. Hallo Janine, fijn te weten dat jullie weer hebben genoten van deze regiodag, daar doen we het ook voor.
    (krijg er zelf altijd een kick van als de dag weer geslaagd is)
    En de volgende regiodag, tja,deze beloofd ook weer heel leuk te worden.
    Succes met de LQL, groetjes van Ellen W

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.