zaterdag 10 november 2012

Sudoku

Afgelopen zaterdag was er regiodag in Hoorn. En die dag wil ik liever niet missen dus ik had hem al vroeg in de agenda gezet.
Het is altijd weer verrassend wat we op zo'n dag gaan doen. De uitnodiging staat altijd vol met cryptische omschrijvingen en het lukt me nog steeds niet om het goed te raden. Het blijft altijd weer een verrassing.
Zo ook deze dag.
Na een gezellige start met koffie en koekjes kregen we allemaal een plastic tasje met 9 dezelfde lapjes. Tja wat zou je daar dan mee moeten? Nou, dat bleek al snel, we moesten onderling lapjes ruilen zodat we uiteindelijk negen verschillende lapjes hadden. Dat was wat hoor, meer dan 80 vrouwen die met elkaar aan het ruilen gaan. Chaotisch, dat snap je.
Elk lapje sneed je in 9 stukjes en ze kregen een volgnummer van 1 t/m 9.  En, jullie snappen het vast al door bijgaande foto, we gingen een sudoku maken. Op de foto zie je drie blokken uitgelegd. We hoefden niet de sudoko eerst op te lossen, dat scheelde aardig tijd. De opgeloste puzzel kregen we erbij. Verder dan 1 blok in elkaar zetten kom je niet op een ochtend, dus na de lunch werd alles opgeborgen om thuis verder te gaan.
En dat ga ik zeker doen.
We vervolgden met de show-and-tell. Altijd leuk om de verhalen te horen en de quilts te zien. Met het verhaal erbij kijk je er anders naar.
Daarna de middagworkshop. We maakten een kerstboomhangertje. Dat heb ik al afgemaakt, dat was minder werk dan de sudoku. Het laat zich lastig op de foto zetten maar het is een tuitzakje met drie vakjes voor snoepjes bijvoorbeeld.
Opnieuw onze complimenten voor de regioleidsters die weer zo'n leuke dag georganiseerd hadden. We hadden zo een hele gezellige dag en natuurlijk noteerden we gelijk de volgende regiodag om die vast in onze agenda te zetten.

1 opmerking:

  1. Leuk zo'n sudoku workshopje en het kerst hangertje ziet er tof uit.
    Een zeer geslaagde dag zo te lezen.

    Vrolijke groetjes Renee

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.