donderdag 8 mei 2014

Siggytijd

Deze week rolden er zomaar een paar siggy's op de mat. Gerda en Will, twee vriendinnen stuurden mij een siggy.
Beiden ruilen de siggy's vanaf de zomer vorig jaar.
Gerda handwerkt al vanaf haar zesde jaar. Dat kan je wel zien in het mooie hartje dat ze haakte, zo netjes! Ze is ook druk met een quilt bestaande uit restjes. Maar restjes raken nooit op......


Will woont in een oud boerderijtje dat ze mooi hebben opgeknapt. De oude varkensstal is nu haar atelier geworden. Dat lijkt me geweldig. Zij quilt nog niet zo lang. Beiden naaiden hun siggy met paperpiecing. Eigenlijk wel een goed idee :-)


En dan nog vandaag een siggy uit Italië, van Enrica. Enrica maakte zes jaar geleden haar eerste quilt. Ze vindt het zo leuk (net als wij allemaal denk ik) dat ze er niet meer mee opgehouden is.


Ik ben weer erg blij met de siggy's die ik gekregen heb.
Hartelijk dank!

goed weekend,
Janine

3 opmerkingen:

 1. Wat is dat toch leuk, hè, de Siggy Ruil! Ik ben een aantal weken geleden gestopt met ruilen, want ik wil de ruim 400 'pláátjes', die ik nu heb, eerst maar eens mooi verwerken. Maar ik heb het vermoeden, dat ik over een poosje toch weer alle soorten postzegels zal moeten kopen... :>)
  Hartelijke groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik op deze website wat om me heen kijk, is het alsof ik in een droomwereld terecht ben gekomen. De kleuren, de kunstwerken...
  En dan de namen, zoals Siggy. Het zou de naam van een prinses kunnen zijn. Niet keizerin Sissy, maar koningin Siggy.
  Je ziet het, Janine. Ik heb weinig verstand van de kunst van het quilten, maar ik kom hier af en toe om inspiratie op te doen vanuit de sfeer dat deze site oproept.
  En wat was het gezellig zondag. ☺Lammy

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.