zaterdag 25 oktober 2014

Regiodag in Halloween

Vandaag was het weer zover, de halfjaarlijkse regiodag van het Quiltersgilde. Altijd gezellig, altijd verrassend en iets leuks op het programma. Genieten van de show-and-tell, het luisteren naar de verhalen waaruit de quilts ontstaan zijn.
Lekker snuffelen bij de quiltwinkel die aanwezig is, en leuke inkopen doen. We hebben immers nooit stofjes genoeg? Het prettige daarvan is dat je kan rondkijken, weglopen en gaan lunchen en weer terug naar de winkel. Even rustig overdenken, koop ik het wel of niet. Mijn vriendin vragen mee te kijken en mee te helpen kiezen. Al wil je 10 keer het winkeltje bezoeken, het kan en niemand kijkt er raar van op.
Onze regioleidsters geven vooraf altijd net voldoende informatie zodat je weet welke kant het op gaat maar nooit genoeg dat je weet wat je maken kan. Het is ook altijd erg goed verzorgd.
Zo ook deze keer. Deze bijeenkomst stond in het teken van Halloween en dat betekende dat we vandaag een pompoen gingen maken. Niet zomaar een pompoen, maar een bijzonder. Het eerste segment dat we kregen was van aidastof en met zwart dmcgaren mogen we daar een borduurtje van maken. Na een uurtje kwam een volgend segment: zwarte stofjes en een patroon van crazy patchwork.
Daarna de show-and-tell en de lunch.


Opnieuw een segment: een oranje stofje met een strook zwart kant.
Daarna kregen we nog stof voor de andere segmenten, groene stofjes voor de blaadjes en een pompoenbel. Steeds weer komen ze langs met voorbeelden en uitleg. Natuurlijk kregen we ook nog een uitgebreide werkbeschrijving zodat het uiteindelijk gaat lijken op deze pompoen hieronder.
Is ie niet ontzettend leuk?


Het duurt nog even voor die klaar is.Vandaag kwam ik niet verder dan het naaien van het crazydeel en het opnaaien van het kantje. Het borduurtje moet nog, net als de siersteken. En dan nog in elkaar gezet.
Nou ja, volgend jaar Halloween is het vast klaar!


En morgen?
Morgen ga ik met mijn vriendin naar de OEQC in Veldhoven. Lekker met de bus van Birdblocks gaan we op stap.
Dat wordt vast weer genieten van heel veel moois.

Goed weekend! Janine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert! Dank je wel.