zaterdag 14 maart 2015

25 jaar Plataanquiltsters

Deze week was de jubileumdag van de Plataanquiltsters.
25 jaar al bestaat deze quiltbee! Wat lang al he? Eerst onder de bezielende leiding van Leny en Jenny, nu regelen Joke en Christa alles. En ze doen dat met verve en heel leuk.
En, we hebben het gevierd!

Om half tien zaten we al aan de koffie met gebak. Mm, goede start, dat beloofde wat! En na het welkomstwoordje van Joke, kregen we twee vellen papier en schattige lapjes.


Op het papier stonden een 6tal pentagonen (schrijf je dat echt zo?) die we eerst moesten uitknippen. Daarna deze ook uit de stofjes knippen, in twee bij elkaar passende kleuren. Een voor de binnen- en buitenkant van het paasmandje dat we gingen maken.
Tegen 12 uur waren er al heel wat omgeregen.Tijd voor de lunch. Wat hebben we gesmuld! Heerlijke broodjes, lekker beleg. Heerlijke vissalade door Christa bereid. Heerlijk fruit toe.


Na de afwas gingen we weer aan het werk. Het werd ’s middags wat stiller dan aan het begin. Er werd gewerkt!
De voorbeelden die gemaakt waren door Joke, Marianne, Christa en Petra, werden zorgvuldig bekeken. Hier het voorbeeld van Marianne en van Joke.Zijn ze niet schattig?


Adviezen vlogen over tafel heen en weer en langzamerhand kwamen onze eigen bakjes tot leven.
We hadden een knoertgezellige dag.
Grote dank aan het voorbereidingsgroepje. Dat hebben jullie goed gedaan!

Kijk , het resultaat. Dit is mijn bakje. Vanmiddag heb ik hem afgemaakt.


groetjes, goed weekend,
Janine

1 opmerking:

  1. ooo wat een schat van een bakje!! zit er een stevige voering in? (kan dus even niet op de naam komen van dat spul.....)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Dank je wel.