zondag 16 augustus 2015

Zomerwerkdag Plataanquiltsters

Deze week was de jaarlijkse zomerwerkdag van quiltbee De Plataan. Een goede overbrugging van de zomerperiode totdat de maandelijkse bee weer start.
We waren er allemaal. Dus een gekakel van jewelste, dat snap je.
Er was weer veel bij te praten.
De dag ervoor hadden Christa en ik de boodschappen gedaan. Ons natje en droogje wel te verstaan.
Eten en drinken in de koelkast en de tafels en stoelen klaargezet zodat het een gezellig welkom zou zijn als iedereen binnenkomt.

Het was een vrij koele ruimte, een sousterrain van een flat die aan die kant in het water staat. En dat kwam goed uit want het zou die dag wel 30 graden kunnen worden. Bij ons viel het erg mee, het was er gewoon lekker. Toen we buiten kwamen aan het einde van de dag voelde je echt de warmte.

Om kwart over 10 druppelde iedereen binnen.
Trek in koffie met een lekker koekje.
Daarna kregen we te zien wat we gingen maken. Christa en Roos hadden het voorbereid en mooie pakketjes voor iedereen gemaakt.
Niet te ingewikkeld en niet te veel, want de middag was voor ons eigen werk bestemd.
En al is het niet ingewikkeld, toch wil je af en toe naar het voorbeeld kijken. Zo van "hoe zit het ook al weer" en "hoe hebben zij dat in het voorbeeld opgelost". En na de lunch was het bij de meesten (zo goed als klaar). Dit is mijn hangertje geworden.


We hadden quiltspulletjes meegenomen die we zelf niet meer konden of wilden gebruiken en voor een heel zacht prijsje legden we die te koop. Soms zit er wat voor een ander tussen niet waar?


Die middag gebruikte ik om de droomdeken af te biezen. Die ligt nu klaar om mee te nemen naar de droomdekenmaakdag in oktober.


Rond half vier vertrokken we naar huis. Afwas gedaan, tafels en stoelen weer in de oorspronkelijke stand, koelkast leeg en de restjes eten verdeeld en mee naar huis gegeven. Een mooi boeketje voor de drie harde werkers voor deze dag is altijd een leuk en vrolijk gebaar.

Het was een gezellige dag die echt omgevlogen was. We verheugen ons natuurlijk al op de start van de bee half september!
Joke en Christa, bedankt voor de organisatie van deze dag en voor jullie vrolijke en enthousiaste leiding van de bee.

groetjes, Janine

1 opmerking:

Leuk dat je reageert! Dank je wel.