donderdag 9 juli 2020

Bee gestart!

En nu is het al juli. Langzamerhand (voor ons) komt het gewone leven een beetje op gang. Natuurlijk met anderhalve meter en ontsmetten van handen, maar ik kan er iets nuchterder mee omgaan.
We passen weer op de kleinkinderen en vandaag was de eerste keer de Plataanbee. Nou ja, koffieochtend. In de juli maand hebben we altijd een koffieochtend met elkaar, om de zomerperiode te overbruggen.
En die kwam goed van pas dit jaar. In maart zagen en spraken we elkaar voor het laatst.
Ja, via mail en via whatsapp konden we elkaar bereiken en werk laten zien. Maar het was heel fijn om bijna iedereen weer in levende lijve te zien en te spreken. 
Iets lastiger natuurlijk, door de afstand die we hielden, We moesten wat luider praten met elkaar. 
Laten we maar hopen dat er geen tweede golf komt.


Alleen praten, dat kan natuurlijk niet. We hebben er wel iets te naaien bij, dat snap je. Je ziet dat ik verder werkte aan de vlinderquilt. 
Na de zomer start ook de andere bee weer. Heel fijn natuurlijk. Ook daar moeten we iemand missen door overlijden. De herdenkingsbijeenkomst volgt nog.

Begin dit jaar overleed Tiny, lid van onze bee. Tiny was bezig met een sprei voor haar bed. Maar er waren nog niet genoeg blokken. Met een paar hebben we afgesproken deze quilt voor haar af te maken. Hij hoeft niet meer als sprei, hij kan dus was kleiner worden. Alle blokken hebben we bij elkaar gelegd en het wordt toch zo een aardige quilt. We verdeelden het, ieder kreeg 6 blokken mee om aan elkaar te zetten. Toen mijn rij klaar was heb ik die van Joke er ook vast aangezet. 


Roos maakt 1 blok erbij van de restjes die er van over waren, dan kunnen we een extra rij aanzetten.
Het is een methode dat je de blokken gelijk vult en quilt. De blokken zet je dan zo onzichtbaar mogelijk aan elkaar. Op de foto zie je dat Tiny alleen rozenstofjes gebruikte. Het wordt een lieve quilt.

De quilt van de Uitdaging van het Quiltersgilde (start aug. 2018) is ook weer terug. Ik schreef het al eerder: ik melde hem aan voor de tentoonstelling maar die gaat niet door dit jaar. Alle quilts die aangemeld werden zijn nu op de foto gezet en worden in de komende nummers van het Quiltersgilde geplaatst. Een beetje een papieren tentoonstelling :-)


De uitdaging was: maak in 100 dagen de blokken uit het boek van Tula Pink, en begin bij 100 en werk zo achteruit. Erg leuk om te doen al redde ik het niet helemaal binnen de 100 dagen. .Het quilten erna duurde ook zeker nog wel 100 dagen. 
Mocht jij het ook leuk vinden: binnenkort start er een nieuwe uitdaging!
Ik ben reuze benieuwd wat het zal zijn.

Alvast fijn weekend!
Groetjes, Janine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert! Dank je wel.