donderdag 17 november 2022

Regiodag

Het was zo ver, de regiodag. Bepakt en bezakt naar de Huesmolen. De winkel van Elly Prins (Zoetermeer) was er al en bezig uit te laden. Daar konden we natuurlijk nog bij helpen. Bij binnenkomst was de indeling toch niet goed. Er moesten nog 2 groepjes met 8 stoelen bij. We waren met 64 en dat is eigenlijk wel een beetje het maximum voor deze  zaal. Dus nog even slepen met tafels en stoelen.
Toen kwamen onze helpers al binnen. Zij zorgden voor de lijnen waar de quilts aan komen te hangen en voor de verdere indeling. Om half 10 de deuren open en kon de quiltsters (geen man deze keer) naar binnen.


De eerste workshop was een driedimensionaal blok van Heleen Pinkster. Wij hadden dat al ingekocht voordat we wisten van de meet&greetdagen waar ook een dergelijk blok werd gemaakt. Ik hoorde wel dat men daar niet toekwam aan het naaien, dat was bij ons wel de bedoeling. Het bleek niet voor iedereen even makkelijk, maar het was een leuke uitdaging. Thuis afmaken moest wel, je kwam die ochtend eigenlijk niet verder dan 1 ruit. Maar dat geeft niet natuurlijk.
We deelden er nog een tasje bij uit waar je - als je wilt - het blok op kan naaien. Elly had dezelfde stofjes mee voor als je meer dan 1 blok maken wilde. 


Volgend jaar komt er een boek uit met dit soort patronen. Dan gaat Heleen daar ook workshops in geven. Met dit blok kan je ook een hele quilt maken. Dan maak je het niet vierkant maar blijft het een hexagon.

Tijd voor de lunch. Lekkere soep, broodje kroket, even pauze. Mooi weer buiten, dus een rondje door het winkelcentrum was niet verkeerd en daar maakten een aantal bezoekers graag gebruik van. 
Na de pauze eerst de show-and-tell. Elly had een rek mee dat we mochten gebruiken, erg handig voor kleinere quiltjes en daar hebben we graag gebruik van gemaakt.


Toen alle quilts waren toegelicht, gaf Elly nog een kleine show-and-tell met een aantal van haar eigen quilts. Mooie quilts! Bij de uitleg vertelde over de keuze van de tussenvullingen, voor ons ook belangrijk. Want er zijn meer dan 20 soorten, dus welke kies je waarvoor? Best een issue soms.

De tweede (altijd een kleine) workshop kwam daarna. 
Omdat het gilde vroeg vlaggetjes te maken voor het jubileum volgend jaar, was dat onze workshop. Dat vlaggetje mag je maken naar eigen idee, maar niet groter dan A5. Hier zie je een paar voorbeelden.


We hebben gevraagd volgend jaar bij onze regiodag op 1 april, deze vlaggetjes weer in te leveren. Dan gaan ze allemaal mee naar Nijkerk. Ben benieuwd :-)

Ben jij erbij volgend jaar? Je bent van harte welkom. 

groetjes, Janine


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert! Dank je wel.