woensdag 5 april 2023

Terugblik

Het is voorbij, de regiodag. De spullen zijn weer opgeruimd en het financieel verslag is zo goed als klaar.
We hadden een volle zaal. Eigenlijk al meer dan we zelf het maximum vonden. Maar er bleek toch nog een tafel bij te kunnen zodat we 70 bezoekers kunnen plaatsen. 
We hadden stof ingekocht, maar er moest wel bijgekocht worden. 
De laatste dagen voor de regiodag ben je druk met het snijden van de stoffen en het maken van pakketjes. De lesbrieven moeten nog naar de drukker. Spullen klaargezet met een lijstje erbij, wat stel je voor dat je wat belangrijks vergeet......

Om half negen waren we in de zaal. Net als vorig jaar bleek de tafelopstelling niet conform de afspraak en moest er nog gesjouwd worden. Om 9 uur komen dan een aantal helpers om de quilts die meegenomen worden op te hangen. De bezoekers zijn er om half tien. Ook se vlaggetjes (van de vorige regiodag) werden verzameld en opgehangen. Er zaten echt kunstwerkjes bij. Kijk maar naar deze met het logo van het gilde. Het is een foto gemaakt door Jenny.

De vlaggetjes nemen we volgende week mee naar Rijswijk. Ze worden gebruikt voor de jaarlijkse tentoonstelling die dit jaar in Nijkerk wordt gehouden.

De ochtend workshop was het maken van een eiermandje. Dit bestond uit 4 tulpen gemaakt met foundation piecing met een bijpassend lapje als bodem. Je kan er 4 eieren in kwijt. Een knoopje "hand-made" hoorde er bij voor in het midden.
Er werd goed gewerkt. Voor sommigen was de techniek niet bekend maar iedereen helpt elkaar. Joke en ik liepen ook langs met voorbeelden en om hulp te verlenen. 

Jenny bood aan dit keer het verslag voor in Quiltnieuws te schrijven. Leuk aanbod, dus natuurlijk hebben  we dat aanvaard. Het verslag is inmiddels naar de redactie gestuurd.

Even voor 12 uur vertelde Marijke (regiocoördinator) over de jubileumdagen op 2 en 3 juni. Dan komt het gilde naar de mensen toe. En ook hier in de Huesmolen in Hoorn. Daarvoor zijn nog een paar vrijwilligers nodig. En die meldden zich. Geregeld dus. Fijn.

Om 12 uur is er tijd voor de lunch.
De soep en de broodjeskroket vliegen over de toonbank.
Om 13 uur beginnen we weer. Dan is de show-and-tell aan de beurt. Iedereen die een quilt heeft laten ophangen vertelt over het maken er van. Altijd leuk de verhalen te horen.

Daarna volgde een nieuwe workshop: je maakt een portret in stof. Eerst teken je die op papier. Dan knip je de onderdelen ruim uit en knipt ze uit een tussenvoering. Die bestaat uit twee velletjes papier met een plaklaagje ertussen. De ene kant haal je er af, dan strijk je de voering op de stof. Dan knip je de vorm op de lijntjes uit en je haalt de andere papierlaag er af. Dan kan je het onderdeel op de ondergrondstof leggen. En als het naar je zin is strijk je die vast.
We hadden natuurlijk voorbeelden mee. En je moet gewoon eerst beginnen, dan ontstaat er iets. En dat bleek, er werden leuke creaties gemaakt, men raakte enthousiast.
Anderen vonden het niet leuk en zijn doorgegaan met het eiermandje van de ochtend. Dat kan en dat mag.
Maar als dan iemand naar je toekomt en vertelt blij te zijn twee nieuwe technieken geleerd te hebben, dan zijn wij ook blij.

Om 15.00 uur ronden we af. Iedereen heeft gelegenheid gehad om inkopen te doen bij de Quiltwinkel die bij ons aanwezig was: Qwille uit Friesland. Een leuke winkel met leuke, gevarieerde stofjes.

Nu is alles weer opgeruimd. De evaluatie doen we binnenkort. 
En we starten de voorbereidingen voor 11 november, de najaarsregiodag. We hopen weer op een volle zaal.

fijne Paasdagen allemaal!
hartelijke groet,
Janine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert! Dank je wel.