zondag 1 oktober 2023

Medewerkersdag

En in september was het weer medewerkersdag van het Quiltersgilde. Altijd leuk, we zijn met plm. 100 man/vrouw bij elkaar. We kennen velen van naam, en dan komt er weer een gezicht bij. Leuk!
Er werden van veel afscheid genomen, zij worden dan in de bloemetjes gezet. Onze collega's van Noord-Holland-Zuid kregen een zilveren patch voor een aantal jaren medewerking. Gefeliciteerd meiden!
We worden bijgepraat door het bestuur. Het is ook een gelegenheid vanuit het bestuur om ons wat te vragen.
Bijv. of wij snappen hoe het komt dat er minder bezoekers kwamen bij de tentoonstelling in Harderwijk. Wij zelf denken dat het kan komen omdat het toen zo warm was in Nederland. 
Ben jij niet geweest? Was dat dan omdat het zo warm was? Of had je een andere reden?

's Middags krijgen we dan iets leuks te doen. Dit jaar was dat een workshop naaldvilten. De materialen daarvoor kregen we cadeau. Zie hier mijn pakketje.


Je ziet kaardwol, dat lichte. Daarmee begin je en maak je (of prik je) de vorm die je wilt. Dat doe je op het blauwe stuk schuimrubber. Je hebt een pen voor het begin, een grove, en een voor het fijnere werk als je aardig gevorderd bent, een dunnere. Door in de wol te prikken prik je de wol in elkaar tot de vorm die je wilt. 
Daarachter zie je een paar stengen lontwol in grijs en zwart. Met dunnen slieren lontwol om je vorm heen, prik je de gekleurde afwerking.
Ik zag al van alles bij anderen, schaapjes, een pompoen. Ik kwam niet verder dan het zwarte bolletje.
Voorlopig heb ik het even apart gelegd. Van de winter maar een keer verder proberen.


Het was gewoon een leuke en gezellige dag.

fijn weekend,
Janine


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert! Dank je wel.